SIKKERHET I FOKUS

Med flere års erfaring som fotograf på bygg- og anleggsplasser, vet jeg hvor viktig det er å ta hensyn til sikkerhet.

Det et spesielt viktig for meg at dere som oppdragsgiver føler det er trygt at jeg beveger meg rundt på deres bygg- eller anleggsprosjekt. Derfor tar jeg følgende forhåndsregler:

Men tema sikkerhet kan med fordel dras litt lenger. Det kan for eksempel være verdt å tenke på hvordan detaljer i bilder kan påvirke omdømmet til deres bedrift.

Forhåndsregler ved bruk av bilder

Som anleggsfotograf forholder jeg meg til de kravene en byggeplass har mens jeg fotograferer. Det kan for eksempel bety at jeg unnlater å fotografere noen som har tatt pause fra hjelmen sin. Eventuelt ber jeg personen om å ta hjelmen på, slik at jeg kan ta et bilde som kan brukes.

Derfor bør bilder og filmklipp med fordel gjennomgåes av en fagkyndig i bedriften før eventuell publisering. Det er fordi jeg som fotograf ikke nødvendigvis har den kunnskapen som skal til for å avdekke eventuelle feil eller mangler som kan ha blitt avfotografert. Én person uten hjelm kan for eksempel være nok til at noen i bransjen reagerer negativt. Det kan vi like greit unngå. 

Jeg tar alltid hensyn til mine oppdragsgivere. Uansett hva slags bruksrett vi har kommet frem til, vil det aldri skje at et bilde dere har avvist blir publisert av meg noe sted.  Det kan i noen tilfeller bety at favorittbildet mitt, som jeg gjerne skulle delt med hele verden fordi det var så tøft, må ofres fordi proffe fagfolk ser at noe kan misforståes i nettopp det ene bildet.

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne siden, aksepterer du bruk av cookies.