Filmproduksjon

Filmprodusent i Østfold

Jeg tar på meg filmproduksjon for bedrifter i hele Norge, med hovedfokus på nærområdet i Oslo og Østfold på Østlandet. 

Som dronepilot innen spesifikk kategori, i tillegg til mange års erfaring med filming fra bakkenivå, kan jeg levere filmproduksjoner med god dynamikk og variasjon, både til sosiale medier og andre formål.

Lisensiert og universalt utformet

Musikk og lydeffekter blir alltid kjøpt inn med bruksrettigheter. 
Ved tale legger jeg på dropline til fordel for hørselshemmede og av hensyn til de som ikke ønsker å forstyrre omgivelsene rundt seg med lyd.

Samme filmproduksjon tilpasset flere kanaler

Det finnes mange kanaler i sosiale medier (som Instagram, Facebook, YouTube, TikTok, Pinterest og LinkedIn), og alle disse presenterer media på litt forskjellig måte. I tillegg til å ha varierende et varierende brukergrensesnitt, har disse også forskjellig layout i forhold til funksjonen filmen eller bildet skal brukes i. Derfor kan det være nyttig å vite nettopp hvilken plattform/kanal produksjonen skal publiseres på.

Okkuper så mye som mulig av skjermen

En huskeregel er at vi bør dekke så mye som mulig av skjermen til den som skal se innholdet. På YouTube bør f eks filmen legges ut i liggende/landskaps format (16:9), men skal den samme filmen ut på Instagram eller TikTok, vil dette formatet gjøre at filmen ikke får nok oppmerksomhet. Vi kan nesten alltid gå ut ifra at en smarttelefon holdes vertikalt.

Til Instagram kan det derfor være lurt å heller legge ut den samme filmen i høyde/portrett-format (9:16) eller 4:5. (Noen bruker også 1:1). Personlig syns jeg mye blir borte dersom jeg skal ta et utsnitt på 9:16, så 4:5 er min favoritt til sosiale medier. 

Da VELUX Commercial ønsket kortfilmer fra min droneflyvning på spektakulære The Plus på Magnor, spesifiserte de f eks at de ville ha filmene tilpasset YouTube og LinkedIn, og da leverte jeg alt i både 16:9 og 4:5.

Til LinkedIn, tiltenkt målgruppen som bruker smarttelefon, overleverte jeg den samme filmen om The Plus i formatet 4:5.

Kortfilmen om The Plus på Magnor, her fremstilt i liggende format 16:9.

Eksempler fra tidligere oppdrag

Vil du høre mer om filmproduksjon?

Har du et spennende prosjekt på gang eller går med en kul idé i tankene? Det er bare å ta kontakt. Jeg kan komme med innspill, bidra som ekstra kameraperson i større prosjekter, eller utføre hele oppdrag selv. Jeg ser frem til å snakke med deg.

web-_N6A8767-Edit-2